Zabudnite na plastové vrecká a fólie. Obaly z vosku udržia pečivo čerstvejšie omnoho dlhšie
Ekologické voskové vrecká nikdy neskončia na skládke odpadu.
Žiadne plastové vrecko, fólia ani alobal. Voskové vrecúška predstavujú ekologické obaly na potraviny, ktoré tak vydržia dlhšie čerstvé a voňavé. Sú ideálne na zeleninu aj ovocie, no najmä pečivo. To, ako môže voskový ekologický obal predĺžiť trvácnosť pečiva, zaujalo aj našich kolegov z Dobrého rádia, ktorí si zavolali samotného výrobcu voskových vreciek. Martin Gábor sa podelil o radu, ktorá šetrí peniaze aj planétu.
Vrecká vyrobené z bavlny a včelieho vosku podľa neho udržia pečivo čerstvé dvakrát dlhšie ako pri bežnom skladovaní. Pôsobia antibakteriálne a antimykoticky, sú dokonale ohybné a teplom rúk sa prispôsobia akémukoľvek tvaru, takže skladovať v nich možno chlieb, ale aj rožky. Po použití sa vrecká jednoducho umyjú vlažnou vodou, vysušia a môžu sa opäť používať.
[ Dobré rádio - hovoríme len dobré správy • Frekvencie • Online stream ]
„Vrecká vydržia rok, ale máme zákazníkov a kamarátov, ktorí nám vravia, že majú obaly ešte spred troch či štyroch rokov, prevoskovali ich a sú s nimi spokojní,“ prezradil Martin. Odborník na ekologické obaly vysvetlil, že tieto vrecúška nikdy neskončia na skládke odpadu. Ak po rokoch splnia svoj účel, stačí ich nastrihať a pridať do kompostu, kde sa rozložia.