Dobré noviny
Veľký PREHĽAD opatrení. Pozrite sa, čo platí od pondelka vo vašom okrese
TASR, Dobré noviny
TASR, Dobré noviny

Veľký PREHĽAD opatrení. Pozrite sa, čo platí od pondelka vo vašom okrese

Ilustračné foto
Ilustračné foto — Foto: TASR/František Iván

Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky prinieslo prehľad opatrení.

Ubytovanie v hoteloch či penziónoch

Bordové okresy (III. stupeň varovania):

  • kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti.

Červené okresy (II. stupeň varovania):

  • kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti.

Ružové okresy (I. stupeň varovania):

  • kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti.

Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):

  • kapacita izieb nie je obmedzená.

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):

  • kapacita izieb nie je obmedzená.

Zelené okresy (Monitoring):

  • kapacita izieb nie je obmedzená.

Reštaurácie a kaviarne:

Bordové okresy (III. stupeň varovania):

  • pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
  • povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
  • Konzumácia jedla a nápojov len po sediačky
  • povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Červené okresy (II. stupeň varovania):

  • pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
  • povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
  • konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
  • povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Ružové okresy (I. stupeň varovania):

  • pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
  • povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
  • konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
  • povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):

  • povolené interiérové sedenie a konzumácia,
  • obsadenie jedného stolu najviac 4 osoby, alebo osoby z jednej domácnosti,
  • odstup 2 metre medzi stolmi,
  • povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):

  • povolené interiérové sedenie a konzumácia,
  • obsadenie jedného stolu najviac 6 osôb, alebo osoby z jednej domácnosti,
  • odstup 2 metre medzi stolmi,
  • povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Zelené okresy (Monitoring)

  • počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nie je obmedzený,
  • povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.

Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.

Časť 4 / 6

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…