Veľký PREHĽAD opatrení. Pozrite sa, čo platí od pondelka vo vašom okrese
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky prinieslo prehľad opatrení.
Ubytovanie v hoteloch či penziónoch
Bordové okresy (III. stupeň varovania):
- kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti.
Červené okresy (II. stupeň varovania):
- kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti.
Ružové okresy (I. stupeň varovania):
- kapacita izieb max. 2 dospelé osoby alebo osoby, ktoré sú členmi jednej domácnosti.
Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):
- kapacita izieb nie je obmedzená.
Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- kapacita izieb nie je obmedzená.
Zelené okresy (Monitoring):
- kapacita izieb nie je obmedzená.
Reštaurácie a kaviarne:
Bordové okresy (III. stupeň varovania):
- pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
- povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
- Konzumácia jedla a nápojov len po sediačky
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
Červené okresy (II. stupeň varovania):
- pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
- povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
- konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
Ružové okresy (I. stupeň varovania):
- pokrmy a nápoje nie je možné konzumovať v interiérových častiach prevádzky,
- povolené letné terasy (2 metre medzi stolmi),
- konzumácia jedla a nápojov len po sediačky,
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):
- povolené interiérové sedenie a konzumácia,
- obsadenie jedného stolu najviac 4 osoby, alebo osoby z jednej domácnosti,
- odstup 2 metre medzi stolmi,
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- povolené interiérové sedenie a konzumácia,
- obsadenie jedného stolu najviac 6 osôb, alebo osoby z jednej domácnosti,
- odstup 2 metre medzi stolmi,
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
Zelené okresy (Monitoring)
- počet zákazníkov v prevádzke a pri jednom stole nie je obmedzený,
- povinnosť mať nasadené rúško/respirátor ak zákazníci práve nekonzumujú.
Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.