Veľký PREHĽAD opatrení. Pozrite sa, čo platí od pondelka vo vašom okrese
Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky prinieslo prehľad opatrení.
Divadelné, hudobné, filmové a iné umelecké hromadné podujatia:
Bordové okresy (III. stupeň varovania):
- zakázané.
Červené okresy (II. stupeň varovania):
- prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
- evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
- maximálna kapacita 50% zákazníkov a maximálne 200 zákazníkov v exteriéri alebo 150 zákazníkov v interiéri,
- minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi, resp. osobami z rôznych domácností,
- zakázané státie obecenstva,
- neorganizovať pre školopovinné deti, okrem ustálených skupín do 10 osôb mimo školských a predškolských zariadení.
Ružové okresy (I. stupeň varovania):
- prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
- evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
- maximálna kapacita 50 % zákazníkov, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
- minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi, resp. osobami z rôznych domácností,
- zakázané státie obecenstva,
- neorganizovať pre školopovinné deti, okrem ustálených skupín do 25 osôb v interiéri a 50 osôb v exteriéri mimo školských a predškolských zariadení.
Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):
- prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
- evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
- maximálna kapacita 50 % sediacich zákazníkov, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
- minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi,
- státie zákazníkov- maximálna kapacita do 50 osôb v interiéri alebo 100 osôb v exteriéri,
- konzumácia jedla v kinosálach je zakázaná,
- konzumácia jedla a nápojov v iných priestoroch - max 4 osoby pri stole, rozostupy medzi stolmi 2 m.
Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- prekrytie úst a nosa počas celého podujatia,
- evidovať 2 týždne po predstavení telefonický alebo emailový kontakt na každého účastníka,
- maximálna kapacita 50 % sediacich zákazníkov v interiéri alebo 75% sediacich zákazníkov,
- v exteriéri, maximálne však do počtu 500 zákazníkov v exteriéri alebo 250 zákazníkov v interiéri,
- minimálne 1 voľné miesto medzi zákazníkmi,
- státie zákazníkov, maximálna kapacita do 100 osôb v interiéri alebo 250 osôb v exteriéri,
- konzumácia jedla v kinosálach je zakázaná,
- konzumácia jedla a nápojov v iných priestoroch - max 6 osôb pri stole, rozostupy 2 m.
Zelené okresy (Monitoring):
- prekrytie úst a nosa,
- maximálna kapacita do počtu 1000 účastníkov v exteriéri alebo 500 účastníkov v interiéri.
Svadobné hostiny, kary, oslavy, večierky a podobné podujatia v prevádzkach spoločného stravovania:
Bordové okresy (III. stupeň varovania):
- zakázané.
Červené okresy (II. stupeň varovania):
- zakázané.
Ružové okresy (I. stupeň varovania):
- v 1. stupni varovania (ružová): interiér do 25 osôb, exteriér do 50 osôb (! nemôžu sa uskutočniť v interiéri reštaurácií, keďže tie sú v ružových okresoch zatvorené)
Oranžové okresy (II. stupeň ostražitosti):
- interiér do 50 osôb, exteriér do 100 osôb.
Žlté okresy (I. stupeň ostražitosti):
- interiér do 100 osôb, exteriér do 250 osôb
Zelené okresy (Monitoring):
- státie: do 50 % kapacity priestoru, interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb o sedenie: do 75 % kapacity priestoru, interiér max. 500 osôb, exteriér max. 1000 osôb