Dobré noviny
Dá si schnitzel, ale vždy aj so zeleninou. Vylepšená brokolica Zdeny Studenkovej je chutným doplnkom
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Dá si schnitzel, ale vždy aj so zeleninou. Vylepšená brokolica Zdeny Studenkovej je chutným doplnkom

Ilustračný obrázok. / Herečka Zdena Studenková.
Ilustračný obrázok. / Herečka Zdena Studenková. — Foto: Freepik/8photo/ / TASR, Martin Baumann

Ukrýva v sebe nečakanú, ale o to lahodnejšiu kombináciu.

Brokolica Zdeny Studenkovej:

Budete potrebovať:

  • čerstvú alebo mrazenú brokolicu
  • 1 dl bieleho vína
  • 3 - 4 strúčiky cesnaku
  • kocku zeleninového vývaru alebo vegetu
  • čierne korenie
  • olej
Ilustračný obrázok.
Ilustračný obrázok. Foto: Freepik/8photo

Postup:

1. Mrazenú brokolicu nemusíme preparovať vopred. Ak ju máme čerstvú, najprv ju očistíme, uvaríme v osolenej vode a ešte lepšie na pare. Rozohrejeme olej na panvici, pridáme pretlačený cesnak a brokolicu zalejeme vínom. Pridáme zeleninovú kocku, čierne korenie a necháme podusiť.

Dobrú chuť!

Zdroj: kniha Recepty so štipkou hereckého korenia

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…

Všeobecná lekárka Etela Janeková nezavrela ambulanciu ani na jediný deň: denne ošetrí 120 pacientov

MUDr. Etela Janeková, PhD. od začiatku pandémie nezavrela svoju ambulanciu ani…