Zostali posledné oázy normálnosti. Covid automat posiela väčšinu Slovenska do najprísnejších opatrení
Pozrite si, do ktorej farby premiestnili váš okres.
Na covidovej mape sú od pondelka len tri farby, a to s výraznou prevahou čiernej. V aktuálnej epidemiologickej situácii je v treťom stupni ohrozenia, teda čiernej farbe, 52 okresov, v bordovej fáze, ktorá zodpovedá druhému stupňu ohrozenia, je 19 okresov a osem okresov je v prvom stupni ohrozenia - červené okresy.
Pozrite sa, v ktorej farbe bude od pondelka váš okres
Okresy v zelenej farbe (najmenej prísne obmedzenia)
V tejto farbe už nie sú žiadne okresy.
Okresy v oranžovej farbe
V tejto farbe už nie sú žiadne okresy.
Okresy v červenej farbe
V prvom stupni ohrozenia - červené okresy - sú Bratislava I - V, Dunajská Streda, Komárno a Šaľa.
Okresy v bordovej farbe
V druhom stupni ohrozenia, ktorý zodpovedá bordovej farbe, sú okresy Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Malacky, Myjava, Nitra, Pezinok, Prešov, Prievidza, Revúca, Rožňava, Ružomberok, Sabinov, Senec, Skalica, Trenčín, Trnava, Žilina a Zlaté Moravce.
Okresy v čiernej farbe (najprísnejšie obmedzenia)
Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, sú zaradené okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Brezno, Bytča, Čadca, Detva, Gelnica, Humenné, Ilava, Kežmarok, Košice I - IV, Košice-okolie, Krupina, Kysucké Nové Mesto, Levice, Levoča, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Martin, Medzilaborce, Michalovce, Námestovo, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany, Poltár, Poprad, Považská Bystrica, Púchov, Rimavská Sobota, Senica, Snina, Sobrance, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Stropkov, Svidník, Topoľčany, Trebišov, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Veľký Krtíš, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Žiar nad Hronom a Zvolen.
Vo všetkých okresoch tak platia prísnejšie podmienky napríklad pre hromadné podujatia, reštaurácie, fitness centrá či wellness, ale aj svadby a kary. V čiernych okresoch sú najprísnejšie. Zakázané sú svadby, oslavy či večierky a podujatia v prevádzkach verejného stravovania.