Slováci sa zamilovali do jeho čokoládovej reality show. Z čokolády dokáže vytvoriť hotové majstrovské diela
Z kúska čokolády dokáže vytvoriť sochu slona, leva i zložitých mechanizmov, ktoré sú na nerozpoznanie od reality.
Na Netflixe sa objavila nová súťažná reality show School of Chocolate, ktorá potešila všetkých milovníkoch čokolády. Už za jeden týždeň sa stala medzi slovenskými divákmi najsledovanejšou šou, v ktorej hrá hlavnú úlohu svetovo uznávaný čokolatiér Amaury Guichon. Ten v novej súťaži školí osem nadaných cukrárov, ktorí v každom kole tvoria nové a nové sladké kreácie. Najlepší cukrár vyhrá okrem skúseností aj stotisíc dolárov a možnosť vyučovať na Amauryho akadémii.
A odkiaľ sa vlastne vzal tento svetový cukrár Amaury Guichon, ktorý si získal slovenských divákov? Francúzsko-švajčiarsky cukrár začal svoj talent rozvíjať už ako tínedžer. Ako 14-ročný sa presťahoval do Francúzska, kde študoval na slávnej hotelierskej škole Ecole Hoteliere Savoie Leman, kde tvrdo trénoval dva roky. Slaná kuchyňa však neuspokojila jeho vášeň pre kulinárske umenie. Keď sa vrátil späť do Švajčiarska objavil svoju vášeň k cukrárstvu a špeciálne k čokoláde. Tú išiel opäť študovať do Francúzska, kde získal titul najlepšieho čokoládové učňa Francúzska.
Od tej doby vyhral takmer všetky prestížne cukrárske súťaže a dnes ako 30-ročný vyučuje svoje majstrovské umenie na najlepších kulinárskych akadémiách. Okrem toho sa stal najsledovanejším cukrárom na sociálnych sieťach, kde má viac ako štyri milióny sledovateľov. Hlavným lákadlom jeho účtu je čokoláda, ktorá priťahuje divákov a fanúšikov, ktorí si radi pozrú krásne a lahodné kúsky, ktoré by podľa niektorých sledovateľov mali byť vystavené v múzeách. Koniec koncov, presvedčte sa sami. Odporúčame však, aby ste pri pozeraní jeho videí aj reality šou boli najedení. Pokušenie zjesť všetku domácu zásobu čokolády je skutočne veľké.