Túžba po kvalitnom a lacnom jedle ju priviedla až k predkom. Ingrediencie zbiera v prírode a učí to aj iných
Vittoria dnes svoju netradičnú vášeň približuje ľuďom prostredníctvom kurzov. Spoločne vyrábajú napríklad domáce cestoviny.
Neustále zdražovanie potravín pocítili mnohé domácnosti. Túžba po kvalitných surovinách za prijateľnú cenu neustále rastie, s čím si hravo poradila talianska šéfkuchárka a svojím kreatívnym prístupom inšpirovala mnohé domácnosti. Dôležité podľa nej sú len dve veci - trpezlivosť a túžba prechádzať sa.
Dvojnásobná mama Vittoria Veltriová vyrastala na juhu Talianska, a tak bola zvyknutá na pravidelné návštevy prírody, počas ktorých spolu s babičkou zakaždým nazbierala zopár ingrediencií pre svoje jedlá. Rada varila z jedlých kvetov, medvedieho cesnaku či žihľavy, avšak po tom, ako sa presťahovala do ruchu Londýna, myslela si, že sú jej možnosti obmedzené iba na trhovisko či supermarkety. Dnes však radí, že potravu si dokážete nájsť skutočne kdekoľvek.
„Určite to šetrí peniaze, pretože nemusíte nič kupovať. Len treba mať trpezlivosť a ísť sa prejsť,“ povedala pre MyLondon Vittoria, ktorá do svojej zábavky zapojila celú rodinu, vrátane päťročného syna. Z nájdených surovín neskôr pripravuje jedlá, ako žihľavové cestoviny a šaláty s čerstvým pestom z medvedieho cesnaku.
„Keď idem pešo pre syna do školy, nájdem mnoho chutných vecí," povedala s tým, že nikdy so sebou nezabudne zobrať knihu, aby sa uistila, že nenazbiera nebezpečné rastliny. „Mám ju vždy pri sebe, pretože niektoré rastliny sú celkom podobné iným. Stále sa učím, takže som dosť opatrná,“ dodala.
Hľadanie potravy, ako to zvykli robiť aj naše staré mamy, naberá v posledných rokoch na popularite. Do určitej miery za to môže prudký nárast cien potravín či účtov. Dôvodom je však aj návrat k jednoduchým receptom, ako to robili naše babičky a ich staré mamy. Prechádzky spojené so zbieraním byliniek tak mnohí ľudia, podobne ako zdieľanie áut či výmenu oblečenia, považujú za kreatívne spôsoby, ako si dokážete znížiť svoje výdavky.