Špičkový šéfkuchár spojil jedlo pre mačky s toskánskou kuchyňou. Ľuďom ponúkol menu, aké tu ešte nebolo
Ako asi chutí mačacie jedlo? Ľudia to konečne mohli zistiť.
Mačky sú v mnohých domácnostiach považované za členov rodiny a kopa ich majiteľov svojich miláčikov poriadne rozmaznáva – napríklad aj kvalitným jedlom. Premýšľali ste však niekedy nad tým, ako taká mačacia strava chutí? Ak áno, neboli ste sami. Teraz sa konečne našiel šéfkuchár, ktorý sa rozhodol, že sa na túto tému pozrie.
Minulý týždeň totiž talianska pop-up reštaurácia Gatto Bianco v New Yorku dva dni ponúkala špeciálne menu, ktoré bolo tvorené jedlami inšpirovanými chuťou, zložením a vôňou toho mačacieho. Ľudia si tak mohli pochutiť na talianskych pokrmoch v toskánsko-mačacom štýle, informuje portál The Dodo.
Špeciálnu akciu reštaurácie – jej meno v preklade znamená Biela mačka – zorganizovala šéfkuchárka Amanda Hassner a newyorský šéfkuchár Cesare Casella. Ten sa v roku 1991 stal držiteľom prestížnej Michelinskej hviezdy, pričom sa mu podaril husársky kúsok. Lokálnu reštauráciu jeho rodičov premenil na podnik, ktorý si obľúbil napríklad Tom Cruise.
Z jedál boli na výber napríklad dusené hovädzie mäso so špenátom a kukuričnou polentou, citrónová pnna cotta, ale aj losos s paradajkami a špeciálne upravenou zeleninou. A keďže miesto bolo limitované, organizátori tejto špeciálnej akcie nezabudli ani na tých, ktorí by chceli vyskúšali tieto atypické pokrmy, no nestihli to. Recepty sa totiž nachádzajú na internete.