Oslávte fašiangy šiškami mäkkými ako obláčik. Adriana Poláková ich robí vždy podľa tohto receptu
Motto známej moderátorky je: Varím, lebo musím, pečiem, lebo to milujem.
Dlhé roky bola moderátorkou ranného vysielania Telerána, no jej tvár si mnohí diváci spájajú so sladkými dobrotami, ktoré vlastnoručne pečie. Bývalá markizáčka a talentovaná cukrárka Adriana Poláková sa o svoje recepty delí vo videách, knihách, ale aj na sociálnych sieťach, kde ukázala recept na výborné fašiangové šišky. Postup zvládnu aj začiatočníci.
Šup-šup koláče
Ako Adriana priznala pre Pravdu, piecť začala ako 13-ročná tínedžerka a od začiatku ju to bavilo. Vždy zháňala nové recepty a piekla dezerty z celého sveta. Jej krédom sa stala veta – Varím, lebo musím, pečiem, lebo to milujem. Pečenie nakoniec premenila aj na dobre fungujúci cukrárenský biznis, no viac ako zdroj príjmu bolo pečenie vždy skôr obľúbeným rituálom.
„Dokonca, aj keď som unavená a bez nálady, pri pečení sa to všetko stratí a ja sa začnem usmievať a zrazu som spokojná,“ priznala pre Feminity Adriana Poláková, ktorá svojimi receptami inšpirovala tisíce ľudí. Najžiadanejšími sú postupy na jednoduché dezerty, ktoré známa moderátorka volá „šup-šup koláče“, čiže všetko zmiešať v jednej miske, vyliať na plech a upiecť. Kysnuté cestá podľa nej zvládnu aj začiatočníci, stačí sa len držať receptúr, ktoré má veľmi dobré odskúšané. Jedným z nich je aj recept na fašiangové šišky, ktoré podáva plnené vanilkovým krémom.
Recept na fašiangové šišky
Článok pokračuje na ďalšej strane: