Turisti určili slovenské potraviny, ktoré im najviac nechutia. Najneobľúbenejšia pochúťka je prekvapením
Gastronomický portál Taste Atlas hodnotí medzinárodné kuchyne každý rok.
Zatiaľ čo sa ich Slováci nevedia nabažiť, v zahraničí nad nimi ohŕňajú nosom. Gastronomický portál TasteAtlas prekvapil fanúšikov rebríčkom 100 najhorších jedál sveta a nedávno si posvietili výhradne na našu krajinu. Vytvoril nelichotivý zoznam slovenských potravín, ktoré ochutnali aj turisti zo zahraničia a nechutili im.
Hoci sa portál zvyčajne zameriava na pozitívne hodnotenia, tentokrát si gastronómovia posvietili na opačnú stranu spektra. V zozname najhoršie hodnotených slovenských potravinárskych výrobkov sa celkovo objavili až štyri naše špeciality.
1. Oškvarky
Na štvrtej priečke figuruje tradičná zabíjačková špecialita, oškvarky. Napriek tomu, že Slováci si chrumkavú pochúťku zvyčajne nevedia vynachváliť, svet im udelil nelichotivé hodnotenie, 3,9 hviezdičky.
2. Vojky
V zozname sa objavili aj tradičné Zázrivské vojky, ktoré chráni aj ochranná známka potravín EÚ. Vo svete sa však obľube príliš netešia, a tak si hrudkový parený syr v tvare nití s dĺžkou od 10 do 70 centimetrov vyslúžil tretiu priečku. Získal len 3,7 hviezdičky.
3. Salámový syr
Ešte o niečo nižšie hodnotenie, a teda druhá priečka, patrí Tekovskému salámovému syru. Polotvrdý syr vyrobený z pasterizovaného plnotučného kravského mlieka v regióne Tekov si od ľudí vo svete vyslúžil nelichotivé 3,3 hviezdičky.
Najhorším slovenským jedlom sa stáva...
Článok pokračuje na ďalšej strane: