Poznáme zoznam potravín, ktoré môžu ovplyvniť vašu vôňu. Netreba sa ich vzdávať, stačí sa držať týchto rád
Samotný pot je bez vône.
Je mnoho potravín, ktoré majú vplyv na náš telesný pach. Jednou z nich je napríklad cesnak, ktorý je cítiť z celého tela. Nepríjemná vôňa sa však môže objaviť aj po konzumácii špargle. Čo vlastne spôsobuje, že po týchto jedlách nemusíte ostatným práve voňať a ako to zmierniť?
Červené mäso
Milovníkov červeného mäsa je možné poznať už z diaľky, najmä pre špecifický zápach. To potvrdila aj česká štúdia, ktorá porovnala vzorky pachov dvoch skupín mužov, z ktorých jedni boli konzumenti červeného mäsa a tí druhí vegetariáni. Vedci potom vzorky predložili skupine 30 žien, ktoré mali posúdiť a vyhodnotiť príťažlivosť pachov. Vôňa vegetariánov pripadala dámam oveľa príťažlivejšia, príjemnejšia a menej intenzívna než pach konzumentov mäsa.
Cesnak
Asi najznámejšou potravinou, ktorá mení náš telesný pach, je cesnak. Sírové zložky sa uvoľnia pri nakrájaní alebo rozdrvení tejto pochutiny a udržia sa vo svojom okolí dlhú dobu. Zvlášť surový cesnak sa prejaví nielen na dychu, ale aj mierne ovplyvní pach potu a moču. Cesnakový zápach môžete aspoň čiastočne neutralizovať mliečnymi výrobkami, petržlenovou vňaťou či zázvorom.
Článok pokračuje na ďalšej strane: