Viete, aká je najšpinavšia vec vo vašej kuchyni? Budete prekvapení, že to nie je hubka ani doska na krájanie
Pri varení ich chytáme rukami a pri upratovaní zabúdame čistiť.
Kuchyňa je najideálnejším miestom v domácnosti pre tvorbu baktérií a mikróbov. Preto túto miestnosť treba udržiavať v čistote a poriadne sa o ňu starať. Vieme, že špongiu na riad treba často vymieňať a kuchynskú linku pravidelne dezinfikovať.
Baktérie si však často nájdu nový domov práve na miestach, ktoré neustále chytáme rukami. Spínače, dvere od chladničky, či dvere od rúry ale nie sú najviac kontaminované povrchy. Existuje jedna vec, ktorú vám možno ani nenapadne čistiť.
Chytáme ich rukami
Ako píše Ženský Čas s odvolaním na Medzinárodnú organizáciu na ochranu potravín (International Association for Food Protection), najviac nečistôt sa usadí na obyčajnej koreničke, či soľničke. Dôvodom je práve to, že pri varení ich chytáme rukami po krájaní surového mäsa.
Pri najbližšom upratovaní kuchyne preto nezabudnite na čistenie tejto veľmi používanej pomôcky. Silno kontaminovaná môže byť aj pre zlé skladovanie. Koreničky uložte na suchom mieste a mimo slnečného svetla.