Prezradíme vám trik, ako dokonale ošúpať vajcia za niekoľko sekúnd. Naozaj to funguje, hovoria ľudia
Šúpanie vajíčok je neraz náročnou výzvou. S týmto trikom to zvládnete hravo.
Lyžičkou jemne poklepete po vrchnej časti vajíčka, až kým nebudete počuť jemné prasknutie. Avšak toto prasknutie neznamená, že sa vajíčko otvorí - treba k nemu pristupovať opatrne. Týmto efektívne oddelíte škrupinku od bielka, ktorá, aj keď ste zvolili staršie vajíčko, stále prilieha.
Ďalej môžete pokračovať v bežnom procese varenia, tak, ako to robíte vždy. Po uvarení necháte vajcia vychladnúť, odporúčané je nechať ich v ľadovom kúpeli. Ak ich totiž ihneď umyjete chladnou vodou, mohlo by to opäť skomplikovať proces šúpania. Po ľadovom kúpeli sa môžete vrhnúť priamo na šúpanie a budete prekvapení, aké jednoduché to môže byť.
Pod videom s týmto trikom sa v komentároch hromadili ľudia, ktorí potvrdili, že trik naozaj funguje. Jeden z používateľov však dodal, že je dôležité, aby sme vajíčka začali variť priamo vo vriacej vode. Vysvetlil, že ak vajíčka začneme variť v chladnej vode, bielkoviny v ňom sa prilepia na škrupinku, a preto ju bude ťažšie ošúpať.