S touto radou vás nezaskočia ani škvrny od čučoriedok. Zoberte si na pomoc tieto zložky z kuchyne
Na odolné škvrny od čučoriedok existujú zaručené recepty.
Čučoriedky či iné bobuľovité plody nielen výborne chutia, ale tiež poriadne farbia. Pri ich zbere, konzumácii alebo spracovaní sa tak často stane, že okrem svojich rúk si od nich zafarbíte aj svoje oblečenie. Hoci sa môže na prvý pohľad zdať ako zničené, naši kolegovia z Dobrého rádia poznajú overený trik, vďaka ktorému zo svojich obľúbených kúskov dostanete nielen čerstvé, ale aj zaschnuté fľaky.
[ Dobré rádio - hovoríme len dobré správy • Frekvencie • Online stream ]
„Ak je škvrna čerstvá, namočte ju do studenej vody a zasypte soľou. Následne preperte v rukách,“ radí moderátorka rannej šou Kicka.
Hoci ako pri všetkých fľakoch aj pri týchto platí, že čím skôr sa do čistenia vrhnete, tým lepšie, zaskočiť vás nemusia ani zaschnuté škvrny. „Ak je škvrna už zaschnutá, perte látku v roztoku z jedného litra horúcej vody a 10 gramov kyseliny citrónovej,“ dodáva.