Na prípravu stačí päť minút, ešte rýchlejšie ju zjete. Bublanina Tamary Heribanovej je oslavou jednoduchosti
Kde bolo, tam bolo, bola raz jedna spisovateľka, ktorá písala o tom, čo ostatní iba jedli.
Pre slovenskú spisovateľku, novinárku a moderátorku Tamaru Šimončíkovú Heribanovú má jedlo špeciálny význam. Niektoré recepty sú pre ňu nostalgické a dokáže si vďaka nim zaspomínať na vzácne chvíle z detstva, ktoré trávila spolu s babkou a dedkom. Iné jedlá zase podľa nej majú skutočný liečivý účinok a môžu pomôcť pri rôznych neduhoch viac, než všelijaké tabletky či výživové doplnky.
Svojim pohľadom na vec si získala mnohých obdivovateľov, ktorí oceňujú, ako dokáže často nepovšimnutú maličkosť, akou je napríklad vianočka s džemom a kakaom, pozdvihnúť na úroveň terapie. „Po ťažkej noci, neskoré, nedeľné, s grankom v hrnčeku po prababke Matilde - híling jedlom.“ píše úspešná autorka k jednému zo svojich príspevkov na Instagrame.
Keď sa jedlo stretne s umením
Pre citlivé vnímanie drobných skutočností, ktoré môžu byť v jedle ukryté, začala písať aj vlastný blog FOODstalgia, ktorý zožal veľký úspech. Ako spisovateľa sa pozerá za to, čo je na prvý pohľad viditeľné a k receptom pridáva aj krátke príbehy. Hovorí o svojom špeciálnom vzťahu k zemiakom, spomína tradície kuchyne, na ktoré si pamätá už len veľmi málo ľudí, alebo píše o sile čerstvo odtrhnutých rajčín. V jedle sa ukrýva oveľa viac než len sacharidy, tuky a kalórie. Tamara to vidí a chce to ukázať aj všetkým ostatným, ktorí sú ochotní sa skutočne pozerať.
Okrem iného však pri varení vníma aj praktickú rovinu varenia, a preto sa pokúša svoje recepty smerovať k zdravému a vyváženému životnému štýlu. Pamätá aj na tých časovo vyťažených, ktorí nemôžu v kuchyni stráviť celý deň, no aj tak by si chceli opäť zaspomínať na chuť detstva. Na Instagram preto pridala recept na najjednoduchšiu bublaninu, aká len môže existovať.
Recept na rýchlu bublaninu
Recept nájdete na druhej strane: