Lepí sa na hrniec alebo je príliš tvrdá? Uvarte si dokonalú ryžu vďaka piatim radám Gordona Ramsayho
Dá sa to aj jednoduchšie a efektívnejšie - ryža nie je naším nepriateľom.
3. Správna teplota
Na to, aby bola ryža ľahučká a nadýchaná, nenechajte ju vo vriacej vode po celý čas. Stačí, ak ju privediete do varu a následne ju necháte dusiť: „Vždy začnite chladnou vodou, ktorú privediete do varu čo najskôr ako sa dá. Následne ryžu nechajte dusiť približne osem až desať minúť.“
2. Nebojte sa korenia
Po premytí ryže ju môžeme vsypať do vody a pridať čierne korenie a soľ. Ak chcete ryžu dochutiť aj iným korením, nebojte sa siahnuť po čomkoľvek podľa vašich preferencií. „Okrem toho, že bude ryža nadýchaná a jemná, môžete ju ozvláštniť. Odporúčam napríklad kardamón. Potom taktiež badián - ten ryžu krásne a príjemne rozvonia,“ objasňuje šéfkuchár.
1. Kedy koreniť?
Ak neochutíme ryžu pred jej uvarením, môžeme tým pozmeniť jej štruktúru - šéfkuchár preto odporúča koreniť až pred varením. „Je jednoduchšie ryžu okoreniť predtým, než je uvarená. Ak ju dochutíte po uvarení, začne sa rozpadávať,“ dodáva Gordon Ramsay.