Dobré noviny
Cesnakové slimáky od šéfkuchára sú mäkké ako obláčik. Receptom Martina Korbeliča ohúrite každú návštevu
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Cesnakové slimáky od šéfkuchára sú mäkké ako obláčik. Receptom Martina Korbeliča ohúrite každú návštevu

Ilustračná fotografia/ Martin Korbelič
Ilustračná fotografia/ Martin Korbelič — Foto: Reprofoto YouTube - Chutné jedlá, Instagram/korbelic_martin

Jeho mama do slimákov dávala až osem strúčikov cesnaku, no Martin Korbelič tvrdí, že vám postačia aj tri, ak máte pred cesnakom rešpekt.

Cesnakové slimáky Martina Korbeliča

Ingrediencie:

  • 1 kocka droždia
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžička cukru
  • 1 kg hladkej múky
  • soľ
  • 100 ml oleja
  • 250 ml kyslej smotany
  • 250 g zmäknutého masla 
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • masť na vymastenie plechu
  • 1 vajce na potretie
  • mak, syr, sezam, oriešky na posypanie

Postup:

1.) Pridaním droždia a cukru do vlažného mlieka urobíme kvások, ktorý necháme vzísť. Pripravíme si misu s múkou, soľou, olejom a smotanou, do ktorej neskôr pridáme kvások a vypracujeme zo zmesi hladké cesto. Necháme kysnúť 45 minút.

2.) Cesto si neskôr rozdelíme na šesť bochníkov a necháme ich ešte na 15 minúť podkysnúť. Každú jednu časť následne vyvaľkáme na pomúčenej doske tak, aby bola hrubá približne 2 centimetre.

3.) Medzitým si pripravíme plnku. Zmiešame zmäknuté maslo s prelisovaným cesnakom a soľou. Túto plnku rozotrieme na vyvaľkané časti cesta a stočíme ich do rolády. Tú polejeme vajíčkom, posypeme makom, syrom, sezamom či orieškami.

4.) Rolády napokon rozkrájame na malé trojuholníky, ktoré rozložíme na vymastený plech. Cesnakové slimáčiky pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov Celzia približne 40 minúť, až kým nebudú zlatisté.

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…