Kde sa vo vašej kuchyni ukrýva raj baktérií? Upratovačka odhalila najšpinavšie miesta
Ak chcete svoju kuchyňu udržať čistú, dajte si pozor na niektoré jej časti.
Napriek tomu, že sa zo všetkých síl snažíme našu kuchyňu udržiavať v čistote, môžu v nej zostať miesta, na ktoré jednoducho zabúdame. Danielle Mason, upratovačka, ktorá tvorí obsah na sociálne siete tak, že ukazuje, ako správne upratovať a udržiavať si domov v čistote, upozornila na zákutia, ktoré najčastejšie prehliadame a zostávajú stále zašpinené.
5. Utierka na riad
Čistota utierky, ktorou sušíte riad, je do veľkej miery podmienená tým, ako často ju vymieňate - možno to nie je dostatočné. „Mali by ste mať k dispozícii jednu utierku na každý deň v týždni, keďže v sebe nesú veľa baktérií a mikróbov, ktoré sa môžu rozšíriť po celej kuchyni. [...] Keď utierkou sušíte hrnce a panvice, a potom ňou utierate aj povrchy, nie je to správny postup,“ hovorí upratovačka pre Daily Mail.
4. Kuchynský drez
„Toto miesto je perfektnou množiarňou baktérií a špiny - v umývadlách sa nachádza výrazný mikrobióm,“ vysvetľuje Danielle. Mikrobióm, ktorý upratovačka spomína, môže stáť za rôznymi ochoreniami, a preto odporúča, aby sme sa vyhli vyhadzovaniu zvyškov do drezu. „V dreze umývate poháre a taniere, prípadne ho používate aj na prípravu jedál, preto by ste ho mali udržiavať v čistote. To, čo do kuchyne nepatrí, by tam nemalo byť,“ objasňuje Danielle.
„Nikdy vodu z podláh nevylievajte do kuchynského drezu, vždy ju vylejte do záchodu,“ upozorňuje upratovačka. Taktiež ponúka odpoveď na otázku, ako teda správne čistiť drez. „Stačí zmiešať sódu bikarbónu a ocot, prípadne drez môžete vyčistiť bielidlom, no to môže zostať na spodku drezu. Závisí od materiálu, z ktorého je tvorený. Ja čistím svoj drez každý jeden deň,“ priznáva Danielle.
Článok pokračuje na ďalšej strane: