Pečené morčacie kúsky sú šťavnaté a chutia aj manželovi. Eva Pavlíková v recepte dbá na tri ingrediencie
Receptom ju inšpiroval herecký kolega Jozef Dóczy.
Herečkiným tajomstvom je, že v recepte používa tri rôzne druhy tuku - slaninku, maslo a olej, vďaka čomu je mäso šťavnaté.
Pečené morčacie kúsky podľa Evy Pavlíkovej
Ingrediencie:
morčacie stehná a krídla
údená slanina
125 gramov masla
hrnček oleja
2/3 strúčiky cesnaku
200 ml teplej vody
soľ
Postup:
Dno pekáča posypeme soľou a naukladáme naň natenko pokrájané kúsky slaniny. Do nasolených morčacích kúskov urobíme nožom dierky, ktoré prešpikujeme kockami údenej slaniny. Takto pripravené mäso rozložíme na plech a poukladáme naň kusy studeného masla.
Mäso podlejme teplou vodou zmiešanou s prelisovaným cesnakom. Na vrch môžeme poukladať čerstvý rozmarín a zvyšnú slaninu. Morčacie kúsky pečieme zakryté v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia približne dve hodiny. Potom mäso odokryjeme a pečieme ďalších 30 minút.
Tri overené tipy Evy Pavlíkovej pozostávajú z dna pekáča posypaného soľou a povykladaného kusmi slaniny, z prešpikovaného mäsa a masla na ňom a v podlievaní mäsa vodou s prelisovaným cesnakom.