Upiekla sladkú kabelku a miluje zdobenie. Kráska Ľubica Štepánová má recept na dokonalú tortu
Postavu si udržiava tak, že vypeká ostatným.
Pribináčiková torta Ľubice Štepánovej:
Budete potrebovať:
Cesto:
5 ks vajec
200 g kryštálového cukru
200 g polohrubej múky
polovicu kypriaceho prášku do pečiva
Plnka:
500 ml smotany na šľahanie
500 g jemného tvarohu
1 ks kyslej smotany
2 balíčky vanilkového pudingu v prášku
1 ks vanilkového cukru
2 lyžice práškového cukru
1 ks citrónovej šťavy
Ozdoba:
1 ks čerstvého drobného ovocia
1 ks červenej tortovej želatíny
1 ks postrúhaných mandlí
Postup:
1. Najprv vyšľaháme celé vajíčka spolu s kryštálovým cukrom, až kým zo zmesi nevznikne svetlá pena. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme ju do peny. Následne cesto vylejeme do okrúhlej tortovej formy, ktorú vyložíme papierom na pečenie. Rúru rozohrejeme na 160°C a pečieme približne 45 minút.
2. Medzitým si pripravíme plnku zo smotany vyšľahanej dotuha. Primiešame ju k tvarohu, pridáme kyslú smotanu, práškový a vanilkový cukor a citrónovú šťavu. Napokon pridáme do krému ešte práškové pudingy a jemne premiešame. Upečený korpus vyberieme z rúry a rozkrojíme na tri časti. Tie spojíme tvarohovou plnkou.
3. Ostatnú plnku rozotrieme ešte po bokoch korpusu. Následne na tortu naukladáme drobné ovocie podľa výberu a vložíme ju do chladničky. Podľa návodu na obale si pripravíme červenú tortovú želatínu a keď bude vlažná, polejeme ňou ovocie na vrchu torty. Boky torty taktiež dozdobíme postrúhanými mandľami.