Prežite jeseň bez toho, aby vás trápili choroby. Týchto päť potravín dokáže naozaj zázraky
Počasie má veľký vplyv aj na naše zdravie.
3. Huby
Nie je žiadnym tajomstvom, že huby sú plné živín, ktoré majú na naše telo množstvo pozitívnych účinkov. Majú vysoký obsah vitamínu D, ktorý posilňuje našu imunitu, prispieva k správnej činnosti svalov, zdraviu kostí a zubov, dobrému fungovaniu mozgu, pričom taktiež pomáha ohľadom autoimunitných ochorení. Huby tiež obsahujú antioxidanty a selén, ktorý pomáha zabraňovať zápalom.
2. Tučné ryby
K najlepším zdrojom vitamínu D patria aj ryby ako losos, tuniak, sardinky či slede. Ako uvádza Nový Čas, slede vieme pripraviť na mnoho spôsobov a už 100 gramov dokáže pokryť asi štvrtinu denného odporúčaného množstva dospelej osoby.
1. Sladké zemiaky
Sladké zemiaky sú rovnako výživné ako chutné. Okrem pravej jesennej farby obsahujú množstvo vitamínov a antioxidantov, ktoré znižujú riziko mnohých chorôb. Podobne ako tekvica, aj v sladkých zemiakoch nájdete antioxidant betakarotén, ktorý sa v tele premieňa na vitamín A. Zabudnúť nesmieme ani na dva ďalšie druhy karotenoidov, luteín a zeaxantín.