Dobré noviny
Pripravila palacinky, aké ste ešte nejedli. Zdravá pochúťka od Barbory Švidraňovej očarí každého
Martina Halúsková
Martina Halúsková

Pripravila palacinky, aké ste ešte nejedli. Zdravá pochúťka od Barbory Švidraňovej očarí každého

— Foto: Facebook/Barbora Švidraňová, tajomstvomojejkuchyne.sk

Herečka predstavila recept všetkých možných farieb. Je diétny, no určite nie nudný.

Cviklové palacinky so špenátom, tekvicou a kozím syrom:

Na cesto budete potrebovať:

  • 3 až 3,5 pohára hladkej špaldovej múky
  • 2 poháre cviklovej šťavy
  • 2 ks vajec
  • 1 ks Hokkaido tekvice
  • olivový olej

Na plnku:

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 100 g vlašských orechov
  • 200 g kozieho syra
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • 4 polievkové lyžice medu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • za hrsť slnečnicových semienok
  • za hrsť tekvicových semienok
  • rozmarín
  • čierne korenie
  • soľ
Vložený príspevok z Facebooku: https://www.facebook.com/svidranovabarbora/posts/pfbid02CzFJ8W973b478gdyVJys6WSuUkrLi989mKuDkrS7aW8CbTKTdY4WigFYuiHru6R1l

Postup:

  1. Múku zmiešame s cviklovou šťavou a s vajíčkami a vypracujeme stredne tuhé, vláčne cesto. Podľa potreby pridáme múku. Na záver pridáme štipku soli a cesto poriadne premiešame. 
  2. Panvicu si natrieme olivovým olejom, ktorý jemne rozohrejeme a z cesta upečieme palacinky.
  3. Tekvicu si nakrájame na drobné kúsky. Premiešame ju s olivovým olejom a dochutíme rozmarínom, čiernym korením a soľou. Takto pripravenú tekvicu vysypeme na plech, prikryjeme ju alobalom a pečieme po dobu 20 minút. Následne tekvicu odokryjeme a necháme ju piecť ďalších 5 minút, aby sa opiekla aj z vrchu. 
  4. Kým sa tekvica pečie, pripravíme si dresing. Horčicu s medom a s pretlačeným cesnakom. Dresing použijeme ako marinádu, ktorou ochutíme upečenú tekvicu.
  5. Na olivovom oleji si opečieme slnečnicové aj tekvicové semienka spolu s orieškami. Na záver pridáme aj čerstvý špenát a zmes necháme chvíľu podusiť.
  6. Upečené palacinky naplníme marinovanou tekvicou a opečenými semienkami so špenátom. Kozí syr pridávame čerstvý.

Dobrú chuť!

Zdroj: Tajomstvo mojej kuchyne

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…