Páchnu, ale sú zdravé. Toto je päť výrazne aromatických potravín, ktoré majú na vaše telo zázračné účinky
Síce nevoňajú, ale majú pozitívne účinky pre náš organizmus.
2. Kimchi alebo fermentovaná zelenina
Nezameniteľnú arómu má aj kyslá kapusta a svoje by o tom vedeli hovoriť milovníci kórejského šalátu kimchi. Ten totiž obsahuje fermentovanú zeleninu a práve fermentáciou vzniká zápach, ktorý nemusí byť každému príjemný. Zároveň má však kimchi množstvo zdravotných benefitov. Okrem vitamínov a minerálnych látok sa môže pochváliť aj vápnikom, železom, veľkým množstvom antioxidantov a probiotík, ktoré pozitívne vplývajú na naše črevá.
1. Ryby
Aj ryby a to najmä ančovičky, sardinky či tuniak patria do zoznamu zdravých, no páchnucich potravín. Ančovičky sú však podľa mnohých šéfkuchárov skvelým spôsobom, ako pridať do jedla slanú chuť bez toho, aby ste použili ďalšiu soľ. Všetky zmienené potraviny sú však bohatým zdrojom omega-3 mastných kyselín, dokonca v ančovičkách ich je až desať krát viac ako v tuniakovi. Tiež obsahujú vápnik, železo a ďalšie vitamíny a minerály a posilňujú tak svalstvo a kosti, priaznivo pôsobia na kardiovaskulárny systém človeka a majú protizápalové účinky.