Pohorel aj obľúbený nápoj Slovákov. Ľudia z celého sveta určili, ktoré naše špeciality im nechutia najviac
Gastronomický portál Taste Atlas hodnotí medzinárodné kuchyne každý rok.
Nápoj, ktorý opisujú ako slovenský destilát s príchuťou borievky, ktorý sa vyrába z borievkových a obilných destilátov a čistenej pramenitej vody z tatranských veľhôr, obsadil v rebríčku najhorších nápojov a jedál v regióne strednej Európy 43. miesto.
Liptovská saláma
V rebríčku skončila aj ďalšia slovenská pochúťka - liptovská saláma. Ako píše Taste Atlas, unikátna receptúra tejto salámy pochádza zo 70. rokov minulého storočia a pre svoju výraznú chuť si saláma získala veľkú obľubu medzi spotrebiteľmi.
Ako ďalej vysvetľujú, vyrába sa z hovädzieho mäsa, bravčového mäsa a korenia, ako je čierne korenie, muškátový orech, muškátový mušt, zázvor a cesnak, vďaka čomu sa vyznačuje jemnou chuťou. Napriek pomerne pozitívnemu opisu však v zahraničí neočarila, a tak si vyslúžila neslávne-slávne 10. miesto.