Ryba v paradajkovej omáčke, ktorej chuť vás dostane. Soňa Norisová prezradila svoj nezvyčajný recept
Skvelou večerou, či sviežim obedom môže byť lahodná ryba známej herečky.
Ryba á la Soňa Norisová:
Budete potrebovať:
100 palmových srdiečok (z konzervy),
1 červenú a žltú papriku
3 mladé cibuľky
20 g zázvoru
3 strúčiky cesnaku
400 g rybacích filiet
2 polovice ČL tapiokovej múčky (prípadne inej škrobovej múčky)
3 PL ryžového vína
6 PL rajčiakového pretlaku
1 PL hnedého cukru
2 PL ryžového octu
1 PL svetlej sójovej omáčky, arašidový olej, soľ
Postup:
1. V site opláchneme palmové srdiečka studenou vodou, necháme odkvapkať a nakrájame ich na plátky. Následne očistíme papriku, umyjeme ju a šikmo nakrájame. Mladú cibuľu očistíme a umyjeme, pričom spodnú časť nakrájame na trojcentimetrové kúsky. Zelenú vňať pokrájame šikmo na prstienky. Olúpeme zázvor, cesnak a nadrobno ich nakrájame.
2. Rybu nakrájame na pásiky veľkosti približne 2,5 x 4 cm. Zmiešame pol lyžičky tapioky s lyžičkou vody, soľou a jednou lyžicou ryžového vína. Vmiešame rybacie kúsky a položíme bokom. Rozmiešame rajčiakový pretlak, cukor, dve polievkové lyžice ryžového vína a štyri lyžice studenej vody. Druhú polovicu čajovej lyžičky tapiokovej múčky zmiešame so sójovou omáčkou. Do panvice alebo woku nalejeme olej približne do výšky dvoch centimetrov a dobre ho rozohrejeme.
3. Jednotlivé rybie kúsky opekáme na oleji, pričom ich opatrne obraciame. Opečené necháme odkvapkať na papieri a udržujeme ich v teple. Opäť pridáme olej na dno panvice, rozohrejeme a za stáleho miešania 4 minúty dusíme papriku, kúsky cibule, zázvor a cesnak. Pridáme aj palmové srdiečka, pripravenú rajčiakovú omáčku a dve minúty povaríme. Osolíme, do zeleninovej zmesi vložíme rybacie kúsky a dodusíme.