Miluje parížske rožky. Petra Tóthová z Pečie celé Slovensko prezradila jeden z najobľúbenejších receptov
Petra má rada klasiku, ale nebojí sa ani experimentovať.
Odmalička mala rada sladké a keď začala cestovať a objavovala rôznorodé chute, vône aj dezerty, povedala si, že práve toto bude jej poslaním. Cesta cukrárky a porotkyne v šou Pečie celé Slovensko Petry Tóthovej sa začala asi pred 20 rokmi v Južnej Amerike.
„Bola som na dovolenke vo Venezuele a tam som ochutnala úžasný marakujový tart. Povedala som si, že niečo také úžasné a lahodné chcem vedieť robiť,“ spomínala pri krste svojej najnovšej kuchárskej knihy s tým, že v tom období na Slovensku nikto netušil, čo tart vôbec je.
Svoje túžby zobrala vážne, učila sa od anglickej cukrárky Peggy Porschen a sladkú gastronómiu študovala aj v Peru a Spojených arabských emirátoch. Dnes sa špecializuje na zdobenie tort, ktoré by sa svojim vzhľadom ľahko dali zaradiť k umeniu.
Vo svojej najnovšej kuchárskej knihe kombinuje tradičné recepty s cukrárskymi špecialitami a jednou z pochúťok, ktoré nemohla vynechať sú aj známe parížske rožky. „Milujem parížske rožteky," priznáva známa porotkyňa. Obľubuje ich až tak veľmi, že sa recept na ne dostal aj do jej novej knihy.
Parížske rožky podľa Petry Tóthovej
Recept nájdete na ďalšej strane: