Dobré noviny
Kto neľúbi makrónky, dobré ešte nejedol. Víťazka Pečie celé Slovensko zverejnila svoj najsladší recept
Martina Halúsková
Martina Halúsková

Kto neľúbi makrónky, dobré ešte nejedol. Víťazka Pečie celé Slovensko zverejnila svoj najsladší recept

— Foto: Instagram/snehova_pusinka (Lucka Gyenesová)

Recept minuloročnej víťazky šou Pečie celé Slovensko si obľúbite veľmi rýchlo.

Makrónky podľa víťazky Pečie celé Slovensko

Budete potrebovať:

Makrónky

  • 150 g mandľovej múky
  • 150 g práškového cukru
  • 2x 55 g bielkov
  • 40 g vody
  • 150 g kryštálového cukru

Plnka makrónky - champagne

  • 300 g ruby čokolády
  • 75 g šľahačkovej smotany
  • 75 ml prosecca
  • 10 g glukózy
     
  • 200 g jahodového pyré
  • 15 g pektínu
  • 40 g cukru

Na zdobenie

  • 250 g čerstvých jahôd
  • lístky medovky

Postup:

Makrónky

  1. Mandľovú múku a práškový cukor mixujeme v mixéri a preosejeme. Vodu s kryštálovým cukrom privedieme k varu na 118 stupňov.
  2. Medzitým si šľaháme 55 g bielkov do polotuhej peny. Horúci rozvar lejeme po stranách kotlíka do bielkov. Šľaháme asi 3 minúty, kým nie je pevný sneh.
  3. Zvyšné bielky zmiešame s mandľami a práškovým cukrom do pasty.
  4. Vyšľahané bielky na trikrát primiešame do mandľovej pasty – jemne, aby sme ich rozbili. Prifarbíme farbivom a nanášame na teflonovú podložku. Pečieme na 150 stupňov 13 minút.

Plnka

  1. Čokoládu, šľahačku a glukózu zohrejeme, kým sa nerozpustia. Premixujeme, pridáme prosecco a znovu mixujeme , necháme vychladnúť.
  2. Jahodové pyré s polkou cukru privedieme k varu a hneď, ako vrie pridáme pektín s cukrom a necháme prevrieť ešte asi jednu minútku.
  3. Dáme do vrecúška a necháme schladiť.
Foto: Instagram/snehova_pusinka
Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…