Tradičná hríbová polievka Hany Gregorovej je lahodná aj lacná. Jedna ingrediencia jej dodá šmrnc
Kulajdu pripravuje herečka každý rok.
Hrala v obrovskom množstve filmov, ktoré by sme nespočítali ani na prstoch dvoch rúk. Hana Gregorová však neinklinuje len k herectvu, ale aj k vareniu. Kolegovia radi spomínajú, ako ich niekoľkokrát pri natáčaní prekvapila dobrotami, ktorých sa nevedeli dojesť. „Myslím, že varím veľmi dobre, hrozne ma to baví a som rada, keď ľuďom u mňa chutí,“ povedala herečka, ktorá sa podedila aj o recept na tradičnú hríbovú polievku, ktorú pripravuje každé Vianoce.
Herec Štefan Martinovič priznal, že im kolegyňa pripravuje na natáčanie lokše s pečienkou, krémeše aj štrúdle, slivkové gule či ovocné kysnuté koláče. Hana Gregorová sa nezastaví ani na Vianoce, počas ktorých na stole nemôžu chýbať tradičné jedlá.
„Český kubo nechýba, robím kapustnicu, kapra a rezne,“ povedala v rozhovore pre Život. Okrem toho pripravuje tradičnú hubovú polievku kulajdu, pri ktorej si nesiahneme hlboko do vrecka. „Chceli sme pripraviť niečo, čo nie je drahé,“ uviedla s tým, že hríby sú nielen lacné, ale aj lahodné a ona z nich pripravuje skvelú polievku. Mlieko v nej nahrádza smotanou na šľahanie, ktorá dodá sviatočnej polievke ten správny šmrnc.
Hríbová polievka Hany Gregorovej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: