Expertka na organizovanie domácnosti: Týmto šiestim potravinám pobyt v chladničke ubližuje, kazia sa
Na šiestej položke sa všetci nezhodnú.
4. Čokoláda
„Utlmí to jej chuť a pokazí konzistenciu,“ myslí si Caroline. Aj počas teplých dní, kedy sa na kuchynskom stole čokoláda topí, je lepšie ju neschladzovať. Po vybratí z chladničky totiž kondenzácia v izbovej teplote spôsobí skryštalizovanie cukru a na jej povrchu sa objaví biely povlak. Navyše, čokoláda nasáva ostatné pachy.
3. Cesnak
V chladnom a vlhkom prostredí začne rýchlo klíčiť a podľa Solomonovej ostáva gumený. Naopak, najlepšie je skladovať ho na suchom, dobre vetranom mieste. Tak by mal vydržať čerstvý viac ako tri mesiace.
2. Bazalka
V tmavej a studenej chladničke sa jej nepáči, rýchlo očernie. „Nechajte ju v izbovej teplote so stonkami ponorenými vo vode,“ odporúča expertka. Najideálnejším scenárom je pre ne tienisté miesto na kuchynskom pulte.
1. Kečup
Posledným bodom rozpútala Caroline dlhú diskusiu. Kečup podľa nej v chladničke nemá čo robiť a dá sa aj otvorený uchovávať v skrinke. Na to mnohí reagovali s pripomienkou, že dnešný kečup obsahuje toľko umelých látok, že je nevyhnutné ho po otvorení udržiavať v chlade.