Jablká sú kľúčom ku zdraviu, povedala jej babka. Majsterka v pečení Petra Tóthová pripravuje dokonalé pité
Vychýrená cukrárka má pre vás niekoľko rád, ktoré vám pomôžu pri príprave pité.
Približne pred dvadsiatimi rokmi sa začala jej cesta cukrárky. Petra Tóthová získala skúsenosti z celého sveta a množstvo receptov si osvojila aj preto, že nimi bola ohromená: „Vždy som mala rada sladké a keď som začala cestovať a vo svete som videla všetky tie dezerty, chute a výnimočné vône, povedala som si, že práve toto chcem vedieť robiť [...],“ povedala pri krste svojej knihy.
Napriek tomu, že má až tri vysokoškolské tituly, cukrárstvo je jej najväčšou vášňou. Stala sa porotkyňou v relácii Pečie celé Slovensko a organizuje rôzne kurzy, v ktorých učí piecť. Recepty zdieľa aj s fanúšikmi na svojom Instagrame, kde ju sleduje viac ako 25-tisíc ľudí. V jednom z nich sa rozhodla siahnuť po jablkách: „Náš krpec mal starosti s bruškom a veľmi mu chutili jablká,“ píše k receptu.
„Už babka mi hovorievala: ,Dve jabĺčka denne, zatvárajú pred lekárom dvere,“ Tak som sa rozhodla pripraviť jednoduchý recept s veľkou ale veľkou dávkou jabĺk,“ spomína Petra na svoju starú mamu. Okrem toho má pre svojich fanúšikov aj špecifické odporúčania, vďaka ktorým dosiahnu dokonalý výsledok:
3. Čistenie jabĺk
Recept pokračuje na ďalšej strane: