Vyberal si škaredé zemiaky a pečením ich skrášlil. Recept Mariána Labudu je úplne pre všetkých
Pečené zemiaky si môžete vychutnať v originálnom podaní.
„Veľmi jednoduché ale veľmi dobré.“ Takto Marián Labuda kedysi opísal svoj fantastický recept na pečené zemiaky, ktorý predviedol v relácii Varím varíš varíme.
S dobrým jedlom sa stretával už odmalička: „Mal som [...] prísnu matku a staršiu sestru, ktorá sa s mamou dopĺňala. Dalo by sa povedať, že som mal dve mamy, ktoré ma ako chlapca rozmaznávali. Do kuchyne som sa nedostal. Keď máte staršiu sestru, nedá sa ani v prípade veľkého záujmu rozvíjať varenie ako hobby,“ cituje herca Nový čas.
Marián vkladal humor do svojich hereckých postáv, ale aj do receptov. Pri príprave zemiakov hovorieval: „Vyberám si také škaredé a preto ich pečiem, aby som ich skrášlil.“ Okrem toho opísal vtipný spôsob, akým čaká na ich upečenie: „Odídem k oknu a dívam sa z neho von. A zrazu keď vidím, že tí ľudia, ktorí išli pôvodne iným smerom sa musia otočiť a ísť k môjmu oknu, tak vtedy vidím, že sa čosi deje a že sa tá vôňa dostala až na ulicu.“
V momente, keď sa pred jeho oknom nazhromaždilo už príliš veľa ľudí, zemiaky z rúry vytiahol. Jeho recept je okrem iného špecifický aj tým, že si zemiaky môže každý vychutnať podľa vlastnej chuti.
Pečené zemiaky Mariána Labudu
Recept pokračuje na ďalšej strane: