Nezvyčajné sladké venčeky od Miriam Kalisovej majú vo vnútri prekvapenie. Obľúbi si ich každý
Stačí päť prísad a 15 minút v trúbe a dezert je hotový.
Hovorí o sebe, že je nevyliečiteľný blázon do jedla, miluje variť, vymýšľať nové kombinácie jedál a teší sa, keď jej hosťom chutí. Pre moderátorku Miriam Kalisovú nie je jedlo len spôsobom, ktorým kŕmime telo, ale aj dušu. „Radosť z dobrého jedla, posedenia s priateľmi, s ľuďmi, ktorých milujete, je pre našu dušu dokonalá výživa,“ vysvetľuje pre portál Dobruchut.sk.
V živote je podľa nej najdôležitejšia dobrá nálada, úsmev na tvári a slnko v duši. Hovorí, že ak má človek v sebe lásku a vie ju rozdávať, ľudia naokolo sa cítia výnimočne. To podľa nej platí aj v kuchyni. „Ak chcete, aby vaši hostia zažili viac ako len plné žalúdky, jedlo im pripravíte s láskou. Je rozdiel variť, keď musíte a variť, lebo chcete,“ pripomína.
Keďže je skúsenou kuchárkou, o svoje gastro tipy sa delí aj na sociálnych sieťach. Pred časom zožal úspech rýchly a jednoduchý recept na jablkové plátky v lístkovom ceste, ktoré sa tvarom nápadne podobajú na obľúbené venčeky.
Jablkovo-škoricové venčeky podľa Miriam Kalisovej
Recept nájdete na ďalšej strane: