Doma už iné ani nerobieva. Vylepšené plnené palacinky podľa Adriany Polákovej si zamilujete
Variť musí, no pečenie miluje.
Špeciálne palacinky Adriany Polákovej:
Budete potrebovať:
250 g hladkej špaldovej múky
400 ml mlieka
3 vajíčka
štipka soli
rastlinný olej (na potieranie panvice)
20 g škoricového cukru (na obaľovanie)
Na plnku:
200 g mascarpone
2 lyžice medu
Na malinovú omáčku:
100 g mrazených malín
2 lyžice trstinového cukru
1 lyžička zemiakového škrobu
Postup:
1. V mise zmiešame múku, mlieko. Najprv dáme mlieka trochu menej, keďže sa vtedy hrudky lepšie rozmiešajú. So zvyškom mlieka pridáme aj celé vajíčka. Keď si ich rozmiešame, ľahšie sa zapracujú do cesta. Pre chuť pridáme štipku soli a poriadne rozmiešame.
2. Na rozpálenú panvicu dáme pár kvapiek oleja a palacinky opečieme. Hotové palacinky necháme úplne vychladnúť, až potom ich budeme plniť jednoduchým krémom. Ten lyžicou vymiešame z mascarpone a dvoch lyžíc medu. Lyžicu krému rozotrieme v strede, ku ktorému zohneme kraje palaciniek, aby boli v tvare taštičiek.
3. Na panvicu dáme o niečo viac oleja, pripravíme si tanier, na ktorý si vysypeme škoricový cukor a palacinkové taštičky asi minútku opečieme. Keď ich vyberieme, z jednej a z druhej strany ich obalíme v cukre.
4. Pripravíme si aj malinovú omáčku. Mrazené maliny dáme do hrnca spolu s trstinovým cukrom a počkáme, kým pustia šťavu. Následne pridáme škrob, rozmiešame, kým omáčka zhustne a napokon ňou polejeme palacinky.