Andrea Pálffy Belányiová: Vďaka zlepšováku máme na Štedrý deň chutnejšie jedlo a viac času na rozprávky
U moderátorky sa do vianočných príprav zapájajú všetci členovia rodiny, aj dcérka Saskia.
Čo nesmie chýbať na vašom štedrovečernom stole? Aké jedlá?
Máme oplátky s medom, orechy, jabĺčko, kapustnicu aj hubovú polievku. Potom prichádza hlavný chod - ryba so zemiakovým šalátom. Neskôr po večeri, keď si žalúdok trochu oddýchne, máme ešte makové a tvarohové pupáky.
Trávi Vianoce Saskia aj s vašim bývalým manželom a jej otcom Žigom Pálffym?
Samozrejme.
Máte nejaký obľúbený vianočný recept? Ako inšpiráciu pre našich čitateľov?
Ani nie. Máme klasické vianočné jedlá, ktoré sme si počas rokov prispôsobili svojim chutiam. Jediný zlepšovák je to, že polievky aj šalát pripravujeme deň pred Štedrou večerou. Okrem toho, že to pekne odstojí, čo chutiam prospeje, tak máme potom menej práce a viac času na rozprávky. A vlastne aj vianočný stromček už zdobíme niekoľko dní pred Vianocami. Pamätám sa, že keď sme boli deti, tak sa to robilo až na Štedrý deň.
Čo pre vás znamenajú Vianoce? Prípadne čo znamenajú tieto sviatky vo vašej rodine?
Vianoce vnímam ako takú oázu pokoja na záver roka. Tie koncoročné týždne sú totiž pracovne vždy najhektickejšie. Je to čas, keď sme spolu doma a nikto sa nikam neponáhľa, pozeráme vianočné rozprávky a prekladáme to koláčikmi.