Bude vám ľúto do nich zahryznúť. Ozdobte si medovníky podľa Dankinho receptu, ktorý obdivujú aj v Kórei
Slovenská remeselníčka má na polevu svoj špeciálny recept.
Dokonalý výsledok
Pri príprave polevy si dajte pozor na stav surovín. Keď budete oddeľovať bielok od žĺtka, nezabudnite, aby sa do bielka nedostal ani kúsok žĺtka. Okrem toho je potrebné odstrániť konček bielka, aby sa vám v poleve nevytvorili hrudky. Cukor preosejte aspoň dva až trikrát cez husté sito. Polevu nešľahajte príliš dlho, aby sa z nej nestal sneh a aby zostala riedka - je lepšie miešať ingrediencie ručne. Ak vám poleva pripadá príliš hustá, pridajte viac bielka, ak riedka, pridajte viac cukru.
Môžete pridať aj rôzne farby potravinárskeho farbiva a dosiahnete tým pestrofarebný výsledok. Najlepšie je, keď polevu spotrebujete v deň, keď ju vymiešate. Inak by mohla nabrať žlté sfarbenie a práca s ňou sa môže skomplikovať. Najlepšie je zdobiť so zapretou rukou v 70° až 90° uhle - špička plastového vrecúška alebo cukrárenského vrecka by sa však nemala dotýkať medovníkov, pretože sa plnka nanáša z výšky.