Ich chuť dotvára sladká bodka. Jahodové guľky od Kamily Magálovej vám spríjemnia chladné zimné dni
Herečka obľubuje rýchle a vkusné recepty, akým je aj tento.
V kuchyni je ako doma, o čom svedčia aj jej jedenásťročné skúsenosti s pôsobením v kulinárskej šou. Aj keď jej rukami prešlo nespočetne veľa ingrediencií a hotových jedál, Kamila Magálová obľubuje jednoduchosť. „Mám rada recepty, ktoré sú rýchle, dobré aj vkusné. Ak máte totiž uvariť komplikované jedlo, na ktoré potrebujete zohnať suroviny z celého sveta, nikoho to nezaujme,“ hovorí pre Varechu.
Vyrastala v obklopení rakúsko-uhorskej kuchyne, v ktorej bola majsterkou jej stará mama. Po nej zdedila herečka lásku k pečeniu a od nej sa naučila, že kulinárstvo je naozaj umením. „Vždy som jej v kuchyni pozerala na prsty. Varila s obrovskou láskou, zanietením a hovorievala, že nestačí, aby jedlo dobre chutilo, ale podľa nej muselo vždy aj pekne vyzerať,“ spomína si.
Úplne obyčajným, no o to chutnejším, je aj recept na klasické jahodové guľky. Je svieži, ľahký a jeho prípravu zvládnu aj menej zdatní kuchári. Ich lahodnú chuť dotvárajú orestované oriešky spolu s roztopeným maslom.
Jahodové guľky podľa Kamily Magálovej
Recept nájdete na ďalšej strane: