Dobré noviny
Vylepšené utopence šéfkuchára Pospíšila majú len jeden problém. Dva týždne sa na nich nesmiete pozrieť
Alžbeta Vojtušová
Alžbeta Vojtušová

Vylepšené utopence šéfkuchára Pospíšila majú len jeden problém. Dva týždne sa na nich nesmiete pozrieť

Utopenci známeho kuchára. / Pavel Pospíšil v Českom rozhlase.
Utopenci známeho kuchára. / Pavel Pospíšil v Českom rozhlase. — Foto: Youtube/Český rozhlas / Youtube/Český rozhlas Radiožurnál

Utopence treba uskladniť na dva týždne. Radšej sa na nich dovtedy nepozerajte, aby ste ich nezjedli predčasne.

Utopence á la Pavel Pospíšil:

Budete potrebovať:

  • 8 špekáčikov
  • 2 červené cibule
  • 2 biele cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • červená paprika
  • zelená paprika
  • 2 vetvičky kôpru

Na nálev:

  • 1 l vody
  • 500 ml kvasného octu
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL nového korenia
  • 1 ČL čierneho korenia
  • štipka chilli
  • 2 vetvičky ligurčeka
  • 5 bobkových listov

Postup:

1. Ako prvý si pripravíme nálev. Vo vode vyvaríme kvasný ocot, cukor, soľ, čierne korenie, nové korenie, chilli, ligurček a bobkové listy. Následne ho necháme vychladnúť. Všetky špekáčiky olúpeme, pričom je potrebné ich vždy olúpať, aby sa chuť nálevu dostala do ich vnútra. Následne ich pozdĺžne rozrežeme na štvrtiny.

2. Nakrájame aj cibule, papriky a zeleninu spoločne s cesnakom nakrájaným na polovice a následne na plátky premiešame. Do veľkého skleneného pohára striedavo ukladáme zeleninu so špekáčikmi, všetko zalejeme nálevom a navrch položíme kôpor a bobkové listy. Uzavrieme a necháme odležať na dva týždne do chladu. Počas týchto dvoch týždňov musíme len vydržať a nezjesť ich.

Dobrú chuť!

Zdroj receptu: Rozhlas.cz

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…