Pizza s ananásom je vynikajúca, šokuje taliansky šéfkuchár. V krajine vyvolal búrlivú diskusiu
Odvážnemu Talianovi ľudia dokonca odporučili, aby sa odsťahoval z Talianska.
Patrí ananás na pizzu? Aj keď táto otázka patrí medzi najväčšie klasiky nezmyselných internetových konfliktov, v rodnej krajine tejto pochúťky by ste kladnú odpoveď hľadali márne. Zmeniť sa to rozhodol Gino Sorbillo, slávny pizzér z talianskeho Neapola, ktorý ananásovú pizzu zaradil na menu svojej reštaurácie a hrdo hlása, že je vynikajúca. Svojím krokom však proti sebe poštval mnoho ľudí a niektorí mu dokonca odporučili, aby sa radšej odsťahoval z Talianska.
„Nehnevajte sa na mňa, viete, že lipnem na tradíciách. Ale chcem to skúsiť, a tak som tú pizzu zaradil na menu,“ nechal sa Gino počuť vo videu, kde pizzu s ananásom ochutnáva. „Prisahám vám, že je vynikajúca,“ chváli kontroverznú pizzu kuchár, čím v krajine vyvolal búrlivú diskusiu.
Zatiaľ čo niektorí jeho fanúšikovia odvážny krok chvália a hovoria, že od neho bude chutiť fantasticky všetko, väčšinu Talianov slávny kuchár naštval. „Zhrešil si, Sorbillo. Toto môžeš robiť v Londýne, New Yorku, ale nie v Neapole!“ hnevá sa jeden z nich v komentároch a ďalší sa pridávajú. „Prestávam ťa sledovať,“ píšu niektorí rázne.
Nemecký denník BILD poukázal na to, že za zaradenie kontroverznej pizze na menu môže byť zviditeľnenie pizzerie na sociálnych sieťach a premyslený marketing. Práve Gino Sorbillo je totiž osobou, ktorá sa pred časom zaslúžila o to, aby „umenie na výrobu neapolskej pizze“, ktorá sa v meste podľa legendy pripravuje už od roku 1889, bolo zapísané na zoznam nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Talianske tradície si teda skutočne ctí.