Bez krásnej vône sladkého sa víkend ani neráta. Kľúčom k bábovke od moderátorky Jany Majeskej je téglik
Moderátorka si nevie predstaviť víkend bez sladkej pochúťky.
Aj keď svoju kariéru odštartovala v zdravotníctve, vždy ju lákali médiá. Začala teda moderovať v rozhlase, z ktorého ju poslucháči pod prezývkou „Tatranka“. Okrem toho ale Jana Majeská odmalička obľubovala aj varenie. „Je to zásluha mojej maminy, ktorá ma priúčala vareniu celkom prirodzene. A rovnako aj oboch starších bratov. No a pretože tatino tiež rád pomáhal, často sme sa v kuchyni zišli všetci naraz a robili, čo bolo práve treba,“ povedala v rozhovore pre denník SME.
Tajomstvo? Téglik
Už ako desaťročná dokázala rodine pripraviť poriadne jedlo. Do varenia sa pritom vtedy pustila len preto, že sa nudila. „Začala som polievkami. Najskôr som urobila hrachovú, potom rascovú s vajíčkom, paradajkovú, kapustovú,“ spomína moderátorka na svoje začiatky.
Svoje zručnosti vložila aj do skvelej bábovky, na ktorú recept ukázala v relácii Tajomstvo mojej kuchyne. Na jej prípravu nepotrebujete vážiť suroviny - stačí vám iba téglik. „Bez niečoho sladkého, bez tej krásnej vône, by sa nám víkend ani nerátal,“ vraví Jana Majeská.
Bábovka podľa Jany Majeskej:
Recept pokračuje na ďalšej strane: