Vylepšil východniarske jedlo chudobných. Pri varení Juniorovej máčanky si treba dať pozor na jednu vec
Známy moderátor pridáva do východoslovenskej špeciality aj niečo navyše.
Základom máčanky je šťava z kapusty a množstvo, ktoré použijete, bude definovať jej chuť.
Hubová máčanka podľa Juniora
Ingrediencie:
1 l šťavy z kyslej kapusty,
2 l vody,
40 g sušených húb,
500 g údenej klobásy,
120 g masla,
4 strúčiky cesnaku,
mleté čierne korenie,
soľ,
hladká múka na zahustenie,
mletá červená paprika,
1 cibuľa,
rozmarín,
chlieb.
Postup:
Do hrnca vylejeme šťavu z kyslej kapusty a vodu – v pomere podľa toho, akú kyslú chceme máčanku mať. Dáme variť. Huby namočíme do vody, klobásu a cesnak narežeme na kúsky. Keď nám voda začne vrieť, vsypeme do nej cesnak a huby aj s vodou, v ktorej sa močili. Všetko okoreníme a osolíme podľa chuti. Roztopíme maslo, pridáme múku, trocha popražíme a vylejeme do máčanky. Krátko povaríme. Na masle opečieme cibuľku a nakrájanú klobásu a dáme do máčanky. Podávame s chlebom.