Pri ich príprave sa zabavíte. Lazane podľa šéfkuchára Paulusa majú v sebe dve nečakané prísady
Český michelinský kuchár sa držal tradície.
„Podávajte len tak, alebo s voňavou paradajkovou omáčkou,“ píše ďalej šéfkuchár. O recept sa podelil na svojom Instagrame.
Lazane Romana Paulusa:
Budete potrebovať:
2 PL extra panenského olivového oleja
50 g cibule
30 g mrkvy
35 g petržlenu
35 g zeleru
5 strúčikov cesnaku
400 g mletého mäsa mix
soľ
čierne korenie
250 g nakrájaných lúpaných paradajok
50 g paradajkového pretlaku
200 ml červeného vína
3 ks bobkového listu
5 guličiek čierneho korenia
5 guličiek nového korenia
600 ml hovädzieho alebo kuracieho vývaru
bešamel
250 g (domácich) cestovín na lasagne
125 g parmezánu
Postup:
1. Olivový olej rozohrejeme v hrnci a opražíme najemno nakrájanú cibuľu, koreňovú zeleninu a cesnak. Kým sa zelenina praží, pridáme do nej bobkový list, guličky čierneho korenia a nového korenia. Následne k nej pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme, dokým sa nerozpadne na malé kúsky. Potom osolíme, okoreníme, ochutíme, pridáme nakrájané paradajky s pretlakom a po chvíli podlejeme červeným vínom. Zmes varíme, dokým sa polovica vína neodparí.
2. Varíme minimálne hodinu na miernom plameni pod prikrývkou. Podľa potreby podlejeme vývarom či vodou. Do zapekacej misy postupne nanášame bešamel, ragú, parmezán, suché cestoviny, bešamel, ragú, syr, cestoviny a tak ďalej, dokým nezapracujeme všetky suroviny. Ako poslednú vrstvu dávame vždy omáčky posypané syrom. Pečieme v rúre rozohriatej na 180 °C 45-50 minút. Upečené necháme odležať aspoň 20 minút pred podávaním. Ak chceme jedlo ešte vylepšiť, servírujeme s paradajkovou omáčkou.