Dobré noviny
Šupky nevyhoďte, ešte sa zídu! Cibuľová nátierka od Pyca sa hodí na jednohubky ale aj k prekvapivej veci
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Šupky nevyhoďte, ešte sa zídu! Cibuľová nátierka od Pyca sa hodí na jednohubky ale aj k prekvapivej veci

Krémová chuť nátierky vynikne aj s čerstvými cestovinami.
Krémová chuť nátierky vynikne aj s čerstvými cestovinami. — Foto: Instagram/mrpyco

Z nátierky môžu byť dobré jednohubky, ľahká večera alebo výdatné občerstvenie.

Cibuľová nátierka podľa Martina Pyca Rauscha

Ingrediencie:

  • syr Robiola Marzolina 250 g
  • biela cibuľa 150 g
  • červená cibuľa 150 g
  • sezamový olej 2 PL
  • olivový olej 1 PL
  • sušený tymian 1 KL
  • mleté čierne korenie, morská soľ, pažítka
  • tyčinky, tortilly, pečivo, cestoviny alebo chlieb

Postup:

Cibule očistíme, šupky dôkladne umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme v utierke.
Vysušené cibuľové šupy rozmiestnime na plechu vystlanom papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 stupňov. Pečieme približne 12 až 15 minút respektíve kým sú všetky kúsky prepečené a dajú sa rozdrviť medzi prstami. Necháme vychladnúť a potom rozmixujeme so štipkou morskej soli v mixéri na prášok.

Očistené cibule pokrájame na tenké plátky. V panvici ohrejeme sezamový a olivový olej, pridáme pokrájanú cibuľu a pomaly opekáme. Keď cibuľa zmäkne a zostane vláčna, pridáme sušený tymian a štipku mletého čierneho korenia. Cibuľu opekáme celkovo až 12 až 15 minút a potom necháme vychladnúť.

Syr roztlačíme vidličkou alebo pretláčadlom na zemiaky. Pridáme cibuľový prášok a 2/3 opečenej cibule. Všetko dôkladne spojíme vidličkou alebo stierkou. Nátierku štedro nanesieme na tanier a ozdobíme zvyškom opečenej cibule a čerstvou pažítkou.


Zdroj receptu: Instagram Martina Pyca Rauscha

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…