Recept na legendárnu krupicovú kašu má od babičky. Martin Harich ju jedným krokom povýšil na delikatesu
Recept na sladkú pochúťku má od svojej starej mamy.
„Varenie je pre mňa úplne rovnaké umenie ako hudba,“ hovorí spevák Martin Harich v rozhovore pre portál Varecha. Kuchyňa mu vždy lahodila a rád ochutnáva rôzne jedlá z rôznych častí sveta. Prezradil, že niektoré stretnutia alebo zážitky si pamätá najmä v spojitosti s nejakým chutným a špecifickým pokrmom. Týka sa to aj krupicovej kaše,
Halušky len od mamy
Najradšej má taliansku kuchyňu, ktorú si obľúbil predovšetkým vďaka atmosfére. Obľubuje, samozrejme, aj tradičnú slovenskú kuchyňu, no priznáva, že tú vie najlepšie navariť iba jeho mama. „Na halušky by som si sám asi netrúfol. Tie robí bezkonkurenčne najlepšie moja mamka,“ prezradil.
Svoje kulinárske zručnosti najviac zdokonaľoval počas karantény. Na Instagram pridal fotografiu, na ktorej drží koláč a v poznamenal: „Koncerty nám rušia jeden po druhom, a tak prechádzam do menej podceňovaného odvetvia - odteraz budem pekár.“
Naďalej je však spevákom, ktorý si rád varí chutné jedlá. Na krupicovú kašu má recept od svojej starej mamy, ktorý nazval legendárnym. „Tým, že tu dnes máme mixér, tak toto jedlo povýšime na delikatesu,“ vraví Martin Harich. Keď je vraj rozmixovaná, tak to chutí „ako taký slovenský Crème brûlée“.
Krupicová kaša Martina Haricha:
Recept pokračuje na ďalšej strane: