Urobte si plnený vyprážaný hermelín ako od šéfkuchára. Zdeněk Pohlreich v recepte nepoužíva litre oleja
Hermelín si už nebudete chcieť pripraviť inak.
Plnený vyprážaný hermelín podľa Zdeňka Pohlreicha
Ingrediencie (4 porcie):
1 kg zemiakov (varný typ A)
2 strúčiky cesnaku
2 hrste rukole
8 sušených paradajok
4 ks hermelínu
3 vajcia
6 lyžíc rastlinného oleja
soľ
hladká múka na obalenie
strúhanka na obalenie
Postup:
Zemiaky umyjeme a v osolenej vode ich neošúpané uvaríme skoro do mäkka. Scedíme, pozdĺžne nakrájame na štvrtiny a odložíme nabok. Medzitým ošúpeme cesnak a spolu s rukolou a sušenými paradajkami ho nadrobno nakrájame. Zeleninu v miske spolu poriadne premiešame. Hermelíny pozdĺžne prekrojíme a dovnútra rovnomerne natlačíme pripravenú zeleninovú zmes, pritlačíme polovice syra k sebe, aby sa opäť zlepil. Na chvíľu vložíme do chladničky.
Pripravíme si tri misky, jednu s múkou, druhú s vajcami a tretiu so strúhankou. Vajíčka mierne osolíme a rozšľaháme. Hermelíny zo všetkých strán obalíme v múke, vajci a strúhanke, špeciálnu pozornosť venujeme bočnej strane hermelínu, tú obalíme jeden raz navyše. V panvici rozpálime polovicu množstva oleja a osmažíme na ňom uvarené zemiaky z každej strany dozlatista. Presunieme ich do misky a osolíme.
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Stlmenú panvicu očistíme, prilejeme na ňu zvyšný olej a hermelíny krátko opečieme na bokoch, potom z každej strany dozlatista, teda asi dve minúty. Opečené hermelíny vložíme do predhriatej rúry na štyri minúty. Servírujeme na tanieri s opečenými zemiakmi a ľubovoľným letným šalátom.