Odborník prezradil päť potravín, ktorým sa vyhýba. Budete prekvapení, čo spôsobuje najviac otráv jedlom
Mnohé z nich sa všeobecne považujú za zdravé pokrmy.
4. Nedopečené hamburgery
„Hamburger z hovädzieho mäsa nie je to isté ako stejk,“ upozorňuje. Mleté mäso je podľa neho rizikové v tom, že všetky baktérie, ktoré sa pôvodne nachádzali na jeho povrchu, sa zmiešajú dovnútra mäsa. V reštaurácii by sme mali podľa Hawortha žiadať mäso minimálne stredne prepečené.
5. Balené šaláty
Úplne najnebezpečnejším pokrmom sú vraj balené šaláty. „Až 22 percent všetkých otráv jedlom za posledné desaťročie v USA bolo spojených so šalátmi,“ hovorí vedec. Zabalenie šalátu do plastového obalu niekoľkonásobne zvýši šancu, že sa jedlo kontaminuje. Môže sa tak stať viacerými spôsobmi. Vlhké prostredie je navyše ideálne pre baktérie. Ak už teda nemáme inú možnosť, mali by sme siahnuť po balení, v ktorom je šalát nezmiešaný a poriadne ho umyť.