Je zdravá a chutná zároveň. Tekvicovú kašu podľa Oľgy Belešovej máte hotovú už za pár minút
Viete si predstaviť chuť tekvice skombinovanú s tvarohom?
Po päťdesiatke nechcela už len priberať a tak sa rozhodla, že si v stravovaní urobí systém. „Jem iba trikrát denne, medzi jedlami dodržujem prestávku päť hodín, keď nepojedám nič, celý deň pijem čistú vodu z vodovodu – dva litre denne,“ opísala svoj režim pre Varechu herečka Oľga Belešová, ktorá si každý deň dáva pozor na to, aby jej jedlá obsahovali dosť živín.
Chutný a jednoduchý recept
Ako dezert jedáva ovocie a z jedálnička nevyradila ani zeleninu. Tú zvykne pridávať aj do jednoduchých jedál plných zdravých ingrediencií. Jej recepty však vôbec nie sú náročné. Herečka sa totiž nepovažuje za gurmánku a v kuchyni trávi iba nevyhnutný čas. „Varím – ako už viete, vlastne trochu proti svojej vôli – trikrát denne,“ priznáva s úsmevom.
Jedným z jej obľúbených chutných a zároveň rýchlych chodov je aj tekvicová kaša s tvarohom. Príprava trvá len zopár minút, kaša je plná živín a nevyžaduje si skúseného kuchára. To, že ide o zdravý recept však ešte neznamená, že kaša nie je chutná. Pochutia si na nej aj milovníci sladkého.
Tekvicová kaša Oľgy Belešovej:
Recept nájdete na ďalšej strane: