Do pirohov pridala jednu nezvyčajnú surovinu. Kvetka Horváthová ich pripravila z lásky k tradícii
Moderátorka sa rada zvŕta v kuchyni.
„Z lásky k tradícii a k našej bryndzi som pripravila špenátové bryndzové pirohy. Ich príprava je jednoduchá a chutia výborne,“napísala k receptu.
Pirohy Kvetky Horváthovej:
Budete potrebovať:
1 ks uvarený zemiak v šupke
100 g čerstvého špenátu
500 g polohrubej múky
1 vajce
50 g zmäknutého masla
100 ml vlažnej vody
soľ
Na plnku:
1 ks uvarený zemiak v šupke
125 g ovčej bryndze
2 PL bieleho jogurtu
opraženú slaninku
jarnú cibuľku
biely jogurt na dochutenie
Postup:
1. Roztlačíme alebo postrúhame uvarený zemiak a pridáme ho k múke. Čerstvý špenát sparíme, rozmixujeme a pridáme do zmesi. Následne do nej pridáme aj vajce, zmäknuté maslo, vodu, soľ a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho na 15 minút odpočinúť do chladničky a medzitým si pripravíme plnku.
2. Uvarený zemiak roztlačíme alebo postrúhame, zmiešame ho s bryndzou a bielym jogurtom. Odpočinuté cesto rozvaľkáme natenko, vykrojíme kolieska a do stredu dáme bryndzovú plnku. Preložíme ho do tvaru pirohu, okraje poriadne spojíme a do posolenej vody dáme variť. Keď vyplávajú na povrch, sú hotové.