Parižák na stojáka a šup do práce. Štefanov retro bufet v Trnave vás vráti o desiatky rokov v čase
Unikátne lahôdky lákajú aj mladšie generácie.
Dvadsať deka voňavého parižáku, dva rožky a čapovaná desiatka. Samozrejme, na stojáka. Aj keď je tento obraz pre mnohých už iba milou spomienkou na doby dávno minulé, nenápadný podnik v centre Trnavy vás ešte aj dnes prenesie o desaťročia dozadu. Ako prezradil majiteľ Štefan Sečkár pre TV Noviny, poctivé retro lahôdky si našli fanúšikov aj medzi mladšími ročníkmi.
Inováciu v pláne nemajú
„Ešte počas komunizmu tu bola moja babka ako vedúca. Po zmene režimu spolu s otcom podnik zobrali do súkromného vlastníctva,“ prezrádza majiteľ. Od tej doby podnik fungoval nepretržite a zachoval si rovnaký štýl, architektúru aj sortiment výrobkov - čerstvé šaláty, syry, údeniny, ale aj rôzne zákusky ako veterníky či punčáky. Vo výčape hneď vedľa zas k jedlu dostanete aj čapované pivo či nealko.
Aj napriek tomu, že sú dnes v kurze skôr moderné reštaurácie a bistrá, majiteľ chce zostať verný odkazu svojich predkov. Poctivé retro totiž čoraz viac láka aj mladšie generácie. „Chodia k nám mladší aj starší zákazníci. Mnohých tu poznám po mene,“ dodáva Štefan, ktorý pri stálych zákazníkoch dokonca vie, kto si čo zvykne objednávať.
Návrat do detstva
Rekonštrukciu či inováciu tak určite nemá v pláne. O tom, že štafetu po svojom otcovi prebral správne, svedčia aj reakcie samotných Trnavčanov, podľa ktorých v ňom aj dnes nájdete ten najlepší parížsky šalát široko-ďaleko.
Viac si môžete prečítať na ďalšej stránke.