Robia ich bez štipky múky. Zemiakové placky manželov Molnárovcov sú najlepšie s ich zdravým a chutným dipom
Na omáčke, ktorú známy tréner odporúča, si pochutia aj ľudia s intoleranciou na laktózu.
„Z rúry sú zdravšie a keď máte chuť na super zdravý dip, prípadne nemôžete laktózu, vymiešajte ho z bieleho tofu, lyžice citrónovej šťavy a lyžice vínneho octu,“ radí známy tréner.
Zemiakové placky Maroša Molnára
Ingrediencie:
900 g zemiakov,
1 cibuľa,
pol šálky strúhanky,
1 ČL kypriaceho prášku,
pol šálky kukurice,
150 ml kyslej smotany,
petržlenová vňať,
pažítka,
soľ, mleté čierne korenie.
Postup:
Očistené zemiaky a cibuľu nastrúhame nahrubo. Zmes preložíme do čistej utierky a vytlačíme z nej čo najviac šťavy. Preložíme do väčšej misy, pridáme strúhanku, kypriaci prášok, štipku čierneho korenia, lyžičku soli, kukuricu a smotanu. Vmiešame nasekanú petržlenovú vňať aj pažítku.
Z hmoty tvarujeme placky hrubé asi centimeter a ukladáme ich vedľa seba na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 15 až 20 minút na 230 stupňoch. V polovici pečenia ich otočíme, aby boli krásne zlatohnedé z oboch strán. Podávame so smotanou ochutenou nasekanou pažítkou.