Pochutí si aj na hamburgeroch. Martin Šmahel pripravuje obľúbené jedlo špeciálnym spôsobom
Obľúbia si ich milovníci akejkoľvek stravy.
Špeciálny burger Martina Šmahela:
Ingrediencie:
2 žemle na burgre
2 vegánske burger plátky
1 červená cibuľa
červený balzamikový ocot
syr čedar
1 avokádo
baby špenát
3 bataty
1 balenie hnedých šampiňónov
200 g kešu orechov
droždie
sušený granulovaný cesnak
sušená cibuľa
smotana
ryžová sójová omáčka
soľ, korenie
olivový olej
Postup:
1. Kešu orechy necháme nasiaknuť v horúcej vode. Dôkladne umyté neošúpané bataty nakrájame na hranolčeky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme trochou olivového oleja, posolíme, premiešame a dáme piecť na 200 stupňov na 20 až 40 minút.
2. Nakrájanú cibuľu dáme orestovať na troche olivového oleja. Neskôr pridáme červené balsamico.
3. Na plátky nakrájané šampiňóny na sucho opražíme na panvici. Pridáme sójovú omáčku. Kešu orechy rozdrvíme v mixéri, pridáme trochu vody, v ktorej sme ich namáčali.
4. Dochutíme lahôdkovým droždím, sušenou cibuľou, štipkou sušeného cesnaku, ryžovou smotanou a ešte raz pomixujeme. Opražené šampiňóny pridáme do omáčky a opäť pomixujeme.
5. Burgre položíme na rozpálenú panvicu. Spolu s nimi opečieme na panvici aspoň jednu polovicu žemle.
6. Olúpané avokádo roztlačíme vidličkou a pridáme trochu soli. Touto nátierkou potrieme opraženú časť žemle, priložíme plátok vegánskeho syru a opečený burger, na ktorý dáme trochu omáčky z húb a kešu.
7. Prikryjeme ďalším plátkom syra, opraženou cibuľou, lístkami baby špenátu, a zakryjeme druhou polovicou žemle, ktorú sme pred tým natreli omáčkou z húb a kešu.
Podávame s baby špenátom a hotovými hranolčekmi z batatov.