Dobré noviny
Pochutí si aj na hamburgeroch. Martin Šmahel pripravuje obľúbené jedlo špeciálnym spôsobom
Alexandra Hercegová
Alexandra Hercegová

Pochutí si aj na hamburgeroch. Martin Šmahel pripravuje obľúbené jedlo špeciálnym spôsobom

Martin Šmahel / Ilustračná fotografia.
Martin Šmahel / Ilustračná fotografia. — Foto: Instagram/martinsmahel, Pixabay/RitaE

Obľúbia si ich milovníci akejkoľvek stravy.

Špeciálny burger Martina Šmahela:

Ingrediencie:

  • 2 žemle na burgre
  • 2 vegánske burger plátky
  • 1 červená cibuľa
  • červený balzamikový ocot
  • syr čedar
  • 1 avokádo
  • baby špenát
  • 3 bataty
  • 1 balenie hnedých šampiňónov
  • 200 g kešu orechov
  • droždie
  • sušený granulovaný cesnak
  • sušená cibuľa
  • smotana
  • ryžová sójová omáčka
  • soľ, korenie
  • olivový olej
Ilustračné foto.
Ilustračné foto. Foto: Pixabay/fotoblend

Postup:

1. Kešu orechy necháme nasiaknuť v horúcej vode. Dôkladne umyté neošúpané bataty nakrájame na hranolčeky, rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme trochou olivového oleja, posolíme, premiešame a dáme piecť na 200 stupňov na 20 až 40 minút.

2. Nakrájanú cibuľu dáme orestovať na troche olivového oleja. Neskôr pridáme červené balsamico.

3. Na plátky nakrájané šampiňóny na sucho opražíme na panvici. Pridáme sójovú omáčku. Kešu orechy rozdrvíme v mixéri, pridáme trochu vody, v ktorej sme ich namáčali.

4. Dochutíme lahôdkovým droždím, sušenou cibuľou, štipkou sušeného cesnaku, ryžovou smotanou a ešte raz pomixujeme. Opražené šampiňóny pridáme do omáčky a opäť pomixujeme.

5. Burgre položíme na rozpálenú panvicu. Spolu s nimi opečieme na panvici aspoň jednu polovicu žemle.

6. Olúpané avokádo roztlačíme vidličkou a pridáme trochu soli. Touto nátierkou potrieme opraženú časť žemle, priložíme plátok vegánskeho syru a opečený burger, na ktorý dáme trochu omáčky z húb a kešu.

7. Prikryjeme ďalším plátkom syra, opraženou cibuľou, lístkami baby špenátu, a zakryjeme druhou polovicou žemle, ktorú sme pred tým natreli omáčkou z húb a kešu.

Podávame s baby špenátom a hotovými hranolčekmi z batatov.

Dobrú chuť!

Zdroj receptu: Varecha.sk

Časť 2 / 2

Už ste čítali?

Barborka Palušová. / Jedna z posledných fotiek celej rodiny.

Namiesto stužkovej jej pripravovali pohreb. Barborka si nestihla splniť veľký sen, no darovala život

Počas svojho krátkeho života bola anjelik, ktorý všade rozdával…

List od neznámeho dievčaťa zmenil jeho život. Slovák Marián sa vo Vietname zaľúbil a našiel cestu ku káve

Mal som asi naivnú predstavu, že ľudia, čo robia s kávou, sú bohatí, spomína…

Fotograf Miroslav Ondruš a jeho snímka, ktorá ohúrila verejnosť.

Lesník Miroslav Ondruš stál zoči-voči bojujúcim medveďom: Keď odišli, zachvátila ma poľovnícka triaška

Medvedica zaútočila na medveďa a ten sa dlho spamätával z toho, čo sa vlastne…

Seriálový Juan s milovanou Broňou a ich spoločnou dcérkou / Mario Cimarro v Dobrých novinách a Dobrom rádiu

Nikdy nezabudne, ako na pláži uvidel krásnu Slovenku. Mario Cimarro spoznal Broňu po mnohých omyloch

Pozrela sa na mňa s tými svojimi úžasnými modrými očami, až sa…